terug

 

Muziekje erbij ?

                                                                                                

Kan de muziek invoegtepassing niet maken 

                                                      

                                                                            

../FotoAlbums/normandie  ligt in Noord Frankrijk , het leek ons  interessant om daar  met de motor rond te rijden en de prachtige steile rotspartijen te bekijken aan de kust van de Atlantische oceaan. Ook heeft ../FotoAlbums/normandie een rijke geschiedenis  vanuit de 2de wereldoorlog in 1940-45 en dit uit zich in de vele museums en de invasie stranden met de caissons in de zee achterlatend.

7 juli vertrekken we over de snelweg naar Bertangles  en kamperen op een natuur camping.  365km  gereden.

                                                       

Op 8 juli naar Yport gereden 200km . Over landweggetjes en via Quiville  en Veules des Rozes , dit zijn zeer idyllische plaatsjes, vervolgens komen we uit in Yport .        Yport ligt tussen de steile rotsen en heeft een heel mooi strand met vissersbootjes .

 

We verblijven 2 dagen op een natuur camping met uitzicht op zee , we kunnen niet verder omdat alles is afgesloten vanwege de Toer de France die langs komt.

Nou dat lijkt ons wel leuk om die eens te aanschouwen . De reclame auto's vooraf  duurt een hele tijd maar de fietsers zijn in een flits voorbij.

 

10juli naar Honfleur (100km) en op de weg ernaar toe genieten van  de prachtige uitzicht punten bij Eretrat en de prachtige steile krijtrotsen aan de Atlantische oceaan . We rijden over de brug van Le Havre wat een belevenis is .

 

 

 

 

Honfleur is een prachtige ouwe stad , mooie ouwe panden staan rond een haventje gevuld met bootjes. En natuurlijk is hier de Calvados te koop die in normandie word gemaakt. We eten heerlijke mosselen , koud pilske en verblijven  op de stadscamping op loop afstand .

11 juli van Honfleur  naar  camping   "Sant Marie de Mont" bij Utah Beach 200km . Onderweg gaan we langs Omaha beach en vervolgens naar het monument en het Amerikaans kerkhof  en vervolgens het Duitse kerkhof. Zeer indrukwekkend  hier liggen tien duizenden jonge soldaten die zijn overleden ten gevolge van die waanzinnige 2de wereld oorlog.

Onder een foto van de Pegasusbridge die een strategische ligging had . Ook hier het museum bezocht wat een duidelijk beeld geeft van wat er in normandie heeft afgespeeld.

12 juli naar Utah beach en vandaar uit naar ST. Mere Eglise . In dit  dorp is in de oorlog een parachutist in de kerktoren blijven hangen en hij heeft toen lijdzaam moeten toe zien hoe zijn mede soldaten om kwamen . Later is deze soldaat gered door de dorpelingen. Ter nagedachtenis is achter in de kerk een prachtig glas in lood raam te zien .

12juli komen we aan bij ST Mont Michel een voormalig klooster op een eiland in de Atlantische oceaan , we verblijven in een  hotel waar voorheen Calvados werd gestookt.

13juli vertrekken we naar Rouwen en genieten van deze ouwe stad met zijn prachtige vakwerkhuizen gigantische klok en het monument van Jeanne d'árc.

14 juli naar Etreaupont gekampeerd op een natuurcamping en heerlijk gegeten in een plaatselijk restaurant. 

15 juli naar High Chaparal en daar 2 nachten gebleven . Dit is een prachtige motorvriendelijk camping.

Als afsluiting naar Motorcamping The Rose  in noord Duitsland samen met Arthur en Ingrid een mooi afsluitend weekend gehad van onze vakantie.

                                                            

                                                                                                    terug