terug

 

Muziekje erbij ?

                                                                                                

Kan de muziek invoegtepassing niet maken 

 

 

 

Naar de PyreneeŽn in juni 2014 via een hele mooie binnendoor route. De eerste dag rijden we naar Motorherberg La Mouche  gelegen in de Lorraine in Frankrijk, nabij de Elzas (Alsace) en de Vogezen. Dit is ongeveer 600km . De eerste 500km rijden we over hoofdwegen en de laatste 100km binnendoor  over landweggetjes.

Foto's boven: motorherberg La Mouche, een gezellige plek voor motorrijders waar het eten en biertje goed smaakt  .

Van La Mouche rijden we helemaal binnendoor naar Camping moto Route 99 in Saint Rťmy de Blot  ( bij Clermount ferrad) afstand  425km .  De navigatie stellen we in van A naar B en  snelwegen en tolwegen vermijden. Dit was een groot succes want we kwamen op de mooiste plekjes.  Route 99 is een echte aanrader, super aardige franse mensen met erg goed eten en het verblijf in het chalet was perfect.  20 jaar geleden waren wij met MC DE BERGEN ook op deze camping en warempel het club T-shirt  van toen hangt nog aan het plafond ( rood met MC DE BERGEN Rosmalen erop).

 

We ontmoeten erg leuke mensen op de motorcamping een stel van de shadow club Holland en MTC TEN uit IJmuiden . Meteen zit er de sfeer goed in en praten lachen en drinken volop met elkaar .

Rechts boven  brug van MILLOU .

Van Route 99 rijden we via de brug van MILLOU  naar Lunas , we vermijden zoveel mogelijk de hoofdwegen afstand  420km.  Op camping Moto Rendezvous overnachten we weer in een chalet  .

Het is een erg mooie camping met een erg vriendelijk Frans stel als eigenaar . Het eten  drinken en sanitair is goed , en het zwembad zalig om er een duik in te nemen .

Vanuit Lunas rijden we naar Andorra en slapen daar in een motor hotel Aldosa La Massana , afstand 300km. Dan de volgende dag rijden we naar  Hotel Reina Felicia in Jaca dit doen we door een prachtige weg door de PyreneeŽn en genieten van de uitzichten . In Jaca is een volksfeest , het lijkt erop dat het een verering is van een heilige, het was mooi om te zien hoe dit traditioneel feest gevierd werd.  

 

 

 

Heerlijk op een avond met een aantal motorrijders in de stad Jaca wat drinken en genieten van de Spaanse tappas.

 

 

Col du Tourmalet 2115m hoog.

Hť ineens een wild paard over de weg .

 

Na 5  dagen genieten van het rijden door de Spaanse en Franse PyreneeŽn en 1225km meer op de teller, gaan we weer op weg  naar camping Moto Dordogne in St. Aubin de Nabirat afstand 370km.

 

 

Motorcamping Moto Dordogne is een geweldig mooie groene camping die gloeiend is gelegen aan een doorgaande weg . Je ziet het van de weg af niet liggen .

Wij hebben nog nooit nergens z'n lekkere spare-ribs op dan op motorcamping Dordogne . Het is een geweldig leuke kroeg en een heerlijk terras . Het huis bij de camping  daar woont Renske de eigenaresse , het is een voormalige kerk . De kerk ligt langs een pelgrimsroute naar Santiago de Compostella en heeft in de geschiedenis daar een belangrijke rol in gespeeld.

Onze laatste rit over de binnenwegen van Frankrijk op weg naar Bussang eindigt naar 500km bij een formule 1 hotel . We rijden van het westen van Frankrijk dwars naar het oosten en stoppen bij Moto-Hotel du col de Bussang.    We ontmoeten daar 4 bikers uit Zweden  met old School bikes. Panhead , Nukkelhead, Earli shovel .  Geweldig om te zien , deze bikers genieten net zoveel van het sleutelen als van het rijden.

 

Het verblijf  in du col de Bussang  was erg goed verzorgt en een mooie afsluiter van een prachtige vakantie met geweldig weer . De motors hebben het goed gedaan en we hebben genoten van de natuur en de prachtige motor wegen .   

                                                        

                                                                                                    terug